LABEL ‘OBSERVEUR DU DESIGN’ VOOR DE EASY VIS VAN ABRISUD

Sinds 2003 is het wettelijk verplicht om zwembadoverdekkingen te vergrendelen wanneer het zwembad niet wordt gebruikt.

Een goed initiatief voor de veiligheid rondom het zwembad, maar ook een omslachtig initiatief omdat de bevestigingswieltjes van de overdekking dagelijks vast- en losgeschroefd moeten worden. Een taak die al snel vervelend kan worden omdat u uzelf moet bukken voor alle wieltjes en een repetitieve rotatiebeweging met uw pols moet maken.
 
Daarom hebben Abrisud en het team ontwikkelaars van Outsign een ergonomische handgreep ontwikkeld die dit proces vereenvoudigt, de Easy Vis.
 
Deze nieuwe ontwikkeling is ook de jury van de Observeur du Design niet ontgaan. Deze jury bestaat uit ontwikkelaars, bedrijven, het INPI en de OSEO, die Easy Vis onlangs een label heeft toegekend voor de volgende criteria:
  • Design: De Easy Vis heeft een eenvoudig en ergonomisch ontwerp, ligt goed in de hand en heeft een groot handvat voor het los- en vastschroeven.
  • Comfort voor de gebruiker: zwembadoverdekkingen hebben gemiddeld 24 bevestigingswieltjes, die stuk voor stuk vast- en losgeschroefd moeten worden om de overdekking te openen of te sluiten
De schroefmachine houdt zich hiermee bezig dankzij twee functies:
  • een trekker om het schroefproces te bedienen
  • een functie voor/achter om vast of los te schroeven.

Met dit tijdsbesparende hulpmiddel kunt u dus onmiddellijk en zonder inspanning vast- en losschroeven. De Easy Vis is draagbaar en draadloos en beschikt over een accu die via de netvoeding wordt opgeladen.

Abrisud doet voortdurend onderzoek naar hulpmiddelen om het dagelijkse leven van de zwembadeigenaars te vereenvoudigen en hun uitvindingen zijn al vaak bekroond.
 
Het is immers het 3e jaar op rij dat een product van Abrisud dit label krijgt.  In 2012 werd de strandoverdekking bekroond en in 2011 de Tech’Style-overdekking, een unieke overdekking in stof.
 
L’Observeur du design stelt de beste internationale designuitvindingen voor op de Cité des Sciences et de l’Industrie de Paris tot 23 maart 2013.